Syrovátka sušená
Popis
Sušená syrovátka ,se používá jako krmná surovina pro výrobu krmných směsí a v obnoveném stavu k přímému krmení zvířat .
Obnovenou syrovátku získáme smícháním jednoho hmotnostního dílu syrovátky s osmnácti hmotnostními díly vody díly.
Hrubý protein : 8,5-13% (dusíkatých látek) , Hrubý popel : max.10,1% Laktoza : 62,1-74,6%
Původně vznikla jako vedlejší produkt při výrobě tvarohů a sýrů. Sušená syrovátka se zalévá buď studenou nebo horkou vodou. Tělu dodává nejrůznější živiny, dále pak vitamíny a bílkoviny. Syrovátka je bohatá na látku, která se nazývá lecitin, jenž napomáhá při zvýšeném cholesterolu v krvi. Dále obsahuje L-karnitin, který je vhodný proti únavě a také má vlákninu, která je důležitá pro dobré zažívání. Obsahuje také draslík, který má velmi pozitivní efekt při celulitidě. Vysoký obsah vitamínů B má příznivý vliv na stavbu kostí a zubů.
Velkou výhodou sušené syrovátky je také fakt, že neobsahuje skoro žádný tuk. Zato je bohatá na vitamíny B1, B2, B6, B12, E, C a minerální látky jako hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík a dodává důležité esenciální aminokyseliny ve vyváženém poměru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.